Therapie Nieuwegein – Psycholoog Peter den Hartog

Onze eerste afspraak

Tijdens het eerste gesprek vatten wij je verhaal samen, geven we aan wat wij denken dat kernthema’s zijn. Tegelijkertijd vragen wij wat jij wilt, wat je verwacht en wat je wilt bereiken. Soms is het in één afspraak allemaal helemaal duidelijk, soms hebben we een tweede sessie nodig. Wij proberen evenwel zo snel mogelijk ook aan de slag te gaan. Dus de kans is groot dat je huiswerk meekrijgt.

Therapie die bij je past

Niet in alle gevallen, maar wel vaak maakt huiswerk deel uit van van het proces. Dat kan een heel eenvoudige schrijfopdracht zijn, maar het kunnen ook oefeningen zijn, dingen die je uit kunt proberen in de praktijk. In veel gevallen hebben cliënten last van wat we ‘verkeerde gedachten’ noem. We nemen wat we denken doorgaans voor lief, en realiseren ons niet dat wat we denken óók een keuze is en dat wat je denk heel veel invloed heeft op wat je doet en hoe je je voelt.

Het doorbreken van dat soort gedachten is heel concreet. Je hebt echt het gevoel dat je iets kunt doen – en dat dat resultaat heeft. Zo bouwen we eigenlijk op basis van de successen van je klacht weg richting oplossing.

Therapie Nieuwegein: verschillende klachten

Je kunt met heel uiteenlopende klachten terecht voor therapie bij Psycholoog Nieuwegein. Meer weten over verschillende klachten en therapieën? Klik op één van de volgende links:

Therapie en behandelingen

Wat kan Psycholoog Nieuwegein voor je doen?

Heb je nog vragen of wil je weten wat wij voor jou kunnen doen? Bel of mail Psycholoog Nieuwegein (030 – 227 00 90) voor een afspraak. Wij zijn benieuwd naar je verhaal en willen je graag helpen.