Burn-out en stress behandeling bij Psycholoog Nieuwegein

Je lichaam neemt het stuur over. En zegt: “stop.” Iedereen met een burn-out weet dat waar een wil is, niet altijd een weg is. Je kunt niet alles dragen, je hebt geen oneindige batterij. Waarom denk je dat je lichaam, jou ‘on hold’ zet?

Verkeerd omgaan met jezelf

De burn-out is het gevolg van heel veel en heel lang verkeerd met jezelf omgaan. Niet alleen met werkdruk, maar ook met ‘voldoening’, ‘geluk’, weten dat urgent niet hetzelfde is als belangrijk.

Het gaat niet vanzelf over

Veel mensen denken dat met een beetje (of veel) rust de klachten verdwijnen. Soms kan dat zelfs zo lijken. Maar als je niet iets wezenlijks aan je leven verandert, blijft het terugkomen. Op karakter kun je een eind komen, maar ook jouw energie is niet oneindig.

Vind de balans

Terugkijkend realiseren veel mensen die hersteld zijn van een burn-out dat ze vaak al jaren ongelukkig waren, niet deden wat ze wilden doen, niet de regie hadden over hun eigen leven. Niet op het werk, niet thuis, niet voor zichzelf.

De burn-out dwingt je jezelf de belangrijke vragen te stellen, op zoek te gaan wat er voor jou écht toe doet en daarnaar te leven. En natuurlijk spelen zaken als ‘nee kunnen zeggen’ en ‘balans houden’ ook een rol.

Psycholoog Nieuwegein helpt je vinden wat belangrijk is

De behandeling helpt je te hervinden wat jouw leven waardevol maakt, wat je het liefste doet en wat je met je leven wilt doen. Tegelijkertijd krijg je heel praktische handreikingen om je energie beter te beheren en je leven zo in te richten als jij dat wilt. De combinatie van concreet aan de slag gaan en echt verdieping geven aan je leven maakt de behandeling succesvol.

Doe een trauma zelftest

Heb je last van een trauma, of weet je het niet zeker? Je kunt op Psyned.nl een trauma zelftest doen. Na het invullen zie je direct de uitslag, dat is een goede indicatie.

Neem contact op met Psycholoog Nieuwegein

Herkenbaar? Bel of mail naar Psycholoog Nieuwegein voor een afspraak voor stress en burn-out therapie.