Rouwverwerking en verlies met Psycholoog Nieuwegein

Rouwen is de harde kant van liefde. Je kunt niet rouwen om wat je niet liefhebt. Hoe dierbaarder, hoe dichterbij, hoe groter de inpakt. Gelukkig hoef je rouwen niet alleen te doen. Het kan met mensen die dichtbij je staan en of met een psycholoog.

Rouwen is houden van

Je kunt om alles rouwen waar je van kunt houden. Je geliefde, je baan, de kinderen die het huis uitgaan. De waarde van wat was verdwijnt, soms plotsklaps. Wat achterblijft is leegte, maar ook verder leven.

Vast in het rouwen

Dat kan heel moeilijk zijn. Vrienden en familie betekenen veel, helpen je door de tijd van rouw en zijn er, ook als je het veel later nog even moeilijk hebt. Soms is die rouw niet zomaar moeilijk. Het proces raakt geblokkeerd, je leven ‘stroomt’ niet verder. En dan kan, wat een verdrietig en moeilijk traject is, een hemeltergende kwelling worden, met allerhande bijkomende klachten en moeilijkheden.

Vraag om hulp

De vraag die je jezelf nu stelt is ingewikkeld. Heb jij het gewoon moeilijk, of loop je vast? Wat is het verschil? Je weet het niet want je weet niet wat een ander voelt. Je hoeft dat ook niet zelf te weten, daar ben ik voor.

Een psycholoog of je huisarts kan je helpen – en waarschijnlijk zegt het al heel veel dat je nu hier bent en deze website leest.

Rouwproces in stappen

In de behandeling help ik je de stappen van rouw te doorlopen. We kijken daarbij niet alleen naar het verdriet, maar naar alle emoties die er bij komen kijken en ook naar de toekomst. Je leven is veranderd met wat wegviel, jij maakt (met tijd en aandacht) van dat leven weer een vol leven. Waarin het verlies een plek heeft, en niet alles beheerst.

Online therapie – in je eigen tijd en tempo

Rouwverwerking kan ook goed behandeld worden met online therapie, kijk eens bij de samenwerkende psychologen van Psyned, daar vind je een overzicht van psychologen die online therapie aanbieden.

Contact over rouw en verlies

Herken je jezelf of heb je een vraag over rouwverwerking in Nieuwegein? Bel of mail Psycholoog Nieuwegein voor een afspraak.  Je kunt ons altijd even bellen met jouw verhaal, zodat we samen kunnen kijken hoe we het kunnen aanpakken.