Psycholoog Nieuwegein

Over mij – Peter den Hartog

Ik was gek op sport. Dus toen ik een opleiding kon gaan doen was het overduidelijk: docent lichamelijke opvoeding. Ik volgde de opleiding en ging aan het werk. Maar gaandeweg de opleiding kwam ik er achter dat ik in dat vak mijn ei niet helemaal kwijt kon.

Zingeving

Een beetje zoekend werkte ik overal en nergens, maar vooral in de horeca. Makkelijk in de omgang met mensen. En een talent om het beste in anderen naar boven te halen. Terugkijkend denk ik dat ik daar, op de werkvloer tussen collega’s en klanten de kernkwaliteiten heb gevonden die ik nu nog gebruik in mijn werk. Ik besloot weer in opleiding te gaan.

Werk in het onderwijs

Ik volgde de verkorte studie wijsgerige en historische pedagogiek en psychologie. Een prachtige opleiding. En, zoals met de lichamelijke opvoeding, ik werk graag in het onderwijs. Dus ik bleef na mijn studie aan de vakgroep verbonden. Als docent in een breed scala aan onderwerpen van onderzoekspractica tot persoonlijkheidsleer, agressie en geweld en van ontwikkelingspsychologie tot functieleer.

Eigen praktijk

Uiteindelijk wilde ik al de opgedane kennis en kunde ook graag inzetten voor cliënten. Één op één. Vanuit mijn eigen praktijk, hier aan huis. Hoe moet ik het zeggen; het geeft me een heel goed gevoel iemand verder te kunnen helpen.

Naast werk

Ik ben erg verslingerd aan mijn werk. Maar dat is niet alles; ik ben een familiemens en ook al zijn de kinderen nu het huis uit, ze komen nog heel vaak en vooral de zondagmiddagen zijn een feest – met zijn allen aan tafel uitgebreid genieten van goed eten en elkaar.

Verder speel ik graag piano en hou ik van acteren, zingen, schrijven en lezen en naar het theater gaan. En zet me met een biertje op het terras, en je hebt geen kind aan me: mensen kijken, gewoon mensen kijken. Net als in mijn werk hou ik het in mijn leven graag eenvoudig.

Sportpsycholoog

Daarnaast verdiep ik mij ook in de Sportpsychologie en vanuit mijn sportverleden heb ik ervaring met begrippen als motivatie, emotie, arousal, stress en angst in de sport. Tevens kan ik sporters, met enige twijfel over hun presteren, snel verder helpen op het gebied van concentratie, aandacht en mentale voorstellingen. Maar ook voor sportverenigingen kan ik op psychologisch terrein een bijdrage leveren aan het presteren van hun teams.

Peter den Hartog

Heb je nog vragen of wil je meer weten over mij of mijn praktijk Psycholoog Nieuwegein? Bel naar 030 – 227 00 90 voor een afspraak of stuur een email.