Ontwikkelingsproblemen bij kinderen en jongeren bij Psycholoog Nieuwegein

Gewone dingen kosten zo veel moeite

Ieder kind ontwikkelt zich in zijn of haar eigen tempo. Het is helemaal niet erg als je kind het nu wat minder goed doet dan het landelijk gemiddelde, of even niet helemaal mee kan op school. Je zult er als ouder ook niet van wakker liggen als die normale ontwikkelingen een beetje schommelen. De

Zodra het een probleem wordt weet je het. Dan ga je er namelijk wél van wakker liggen. Soms gaat zo’n probleem vanzelf weer over. Toch adviseer ik je niet daarop te wachten. Om twee redenen, omdat jullie als gezin en ieder voor zich, niets geleerd hebben van de problemen in de ontwikkeling, mocht het dus nog een keer gebeuren, dan sta je met lege handen.

Daarbij heb je een kans gemist je kind fundamenteel beter te leren kennen en begrijpen. Omdat een problematische ontwikkeling in veel gevallen een signaal voor andere zaken die zich dieper in je kind afspelen.

Verschillende factoren

Er zijn verschillende factoren van invloed op de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Een belangrijke factor hierin is aanleg en dat krijgt het kind via het DNA van de ouders. Zelfs complicaties tijdens de bevalling kunnen later van invloed zijn. De omgeving waar een kind in opgroei heeft ook veel invloed, dit kan positief zijn, maar ook negatief. De ontwikkeling van de hersenen en zenuwen is ook bepalend voor de ontwikkeling van het kind. Dit proces duurt tot in de twintiger jaren, dus een verstoring in de jaren ervoor kan een negatief effect hebben.

Neem contact op met Psycholoog Nieuwegein

Voor kindertherapie kan je terecht bij mijn Psyned-collega: Jessica Lodeweegs. Als orthopedagoog is zij gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen en jeugdigen. Je kan de praktijk bellen voor meer informatie over haar en voor het maken van een afspraak.