Kind- en jeugdzorg bij Psycholoog Nieuwegein

Maatwerk voor je kind

Je kind staat centraal. Niet alleen als ‘drager’ van het probleem maar ook van de oplossing. De behandeling wordt daarom ook precies op maat gemaakt, aansluiten bij de behoefte, wensen en vaardigheden van je kind.

Wat is er aan de hand?

In het begin van de behandeling probeer ik er achter te komen wat er aan de hand is. Daar neem ik goed de tijd voor, terwijl ik tegelijkertijd ruimte geef om ook meteen een beetje aan de slag te kunnen. Zowel ouders als kinderen vinden het plezierig, en in veel gevallen is het ook echt een houvast, om meteen iets te kunnen doen. En iedereen is gebaat bij een zorgvuldige diagnose.

Het kind is het centrum van de behandeling, maar krijgt niet exclusief alle aandacht tijdens de behandeling. De behandelmethode is zo gemaakt dat vooral de ouders veel zelf kunnen doen. Bij het bepalen van de methode houd ik er dus ook rekening mee wat voor jou en jullie het beste werkt.

Verschillende behandelingen

De manier van aanpak verschilt per kind, per probleem, per gezin. In het contact met je kind gebruik ik speltechnieken, speelgoed, spulletjes. We zullen praten, sprookjes en verhalen vertellen. Op die manier begeleid ik je kind in het proces van verandering.

Ook jij en je partner zijn onderdeel van het traject – het kan voorkomen dat we ook behandelingen bij jullie thuis laten plaatsvinden of bijvoorbeeld samen met een juf of meester van de school.

Veel voorkomende klachten bij kinderen zijn:

  • Gedragsproblemen
  • Emotionele problemen
  • Ontwikkelings problemen
  • ADHD– Doe op Psyned de test!

Je kunt weer zelf verder

Het proces is afgelopen als je weer verder kunt. Als je kind nieuwe vaardigheden geleerd heeft, als er iets wezenlijks verandert is, maar vooral als jullie met zijn allen weten wat je kunt doen mocht er nog eens iets gebeuren.

Kindertherapie Nieuwegein

Voor kindertherapie kan je terecht bij Psyned.  Je kan de praktijk bellen voor meer informatie en voor het maken van een afspraak met een behandelaar bij jou in de buurt.