Psycholoog Nieuwegein helpt je kind met gedragsproblemen

Geen grip op gedrag

Bij gedragsproblemen moet je denken aan agressief gedrag, woedeaanvallen, pestproblemen, sociale problemen, liegen, stelen of dat je kind zich erg terugtrekt. Het is lastig als ouder om het te herkennen en erkennen. Als je dit zo leest denk je misschien niet zo snel aan gedragsproblemen bij je eigen kind. Veel kinderen hebben wel eens woedeaanvallen, of liegen of pikken wel eens. Soms zou je ze het liefst spreekwoordelijk achter het behang plakken. Toch hoort dit bij het opgroeien en opvoeden. Kinderen krijgen al vroeg veel op ze af en ze moeten het allemaal nog leren, dat gaat met vallen en opstaan.

Kinderpsycholoog Nieuwegein helpt jullie

De meeste ouders met een kind met gedragsproblemen weten het wel. Misschien kun je het niet concreet onder woorden brengen, misschien vind je het lastig om te erkennen. Maar het voelt te vaak alsof je totaal geen grip hebt op het gedrag van je kind. Je dringt niet door tot je kind, er verander niks aan het gedrag terwijl jullie het echt wel proberen. Je krijgt ook veel signalen van buitenaf, denk aan school of via andere activiteiten waar het kind aan deel neemt. Vaak zijn het meerdere signalen, maar ouders voelen dit vaak van nature al aan.

Als psycholoog heb ik veel ervaringen met kinderen, je kunt fijn met ze werken en het is heerlijk om de verandering van dichtbij mee te mogen maken. Samen met het kind, de ouders maken we een plan hoe we de gedragsproblemen kunnen oplossen. Dit vraag om inzet, maar met geduld en liefde is er veel mogelijk.

Contact met kinderpsycholoog

Voor kindertherapie kan je terecht bij mijn Psyned-collega: Jessica Lodeweegs. Als orthopedagoog is zij gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen en jeugdigen. Je kan de praktijk bellen voor meer informatie over haar en voor het maken van een afspraak.