Laat je depressie behandelen door Psycholoog Nieuwegein

Was het altijd al zo? Had je vader het misschien ook? Alsof de lucht een moeras is. En wat doet het er toe? Zo leeg als het om je heen is, zo vol is je hoofd, met watten vol vragen die herhalen en herhalen. Tot de ruis van somberheid bijna stilte is.

Je voelt je alleen

Iedereen heeft je proberen op te beuren. Zonder resultaat. Mensen vermijden je nu. Logisch ook, echt veel hebben ze niet aan je. En iedereen die zijn best doet, gaat later grauw naar huis.

Veel oorzaken

Er zijn heel veel oorzaken die somberheid en depressie veroorzaken. Soms is het heel duidelijk, soms ‘zit het in de familie’ en soms is het nauwelijks te verklaren. En soms is wat depressie lijkt helemaal geen depressie. Het is heel moeilijk om van jezelf te bepalen of je last hebt van somberheid.

Veel klachten, zoals slecht kunnen slapen, vermoeidheid, moeilijk vooruit te branden, kunnen heel goed ander psychische of fysieke oorzaak hebben. Daarom is het belangrijk met deze klachten niet te lang rond te blijven lopen maar snel naar een psycholoog of bijvoorbeeld je huisarts te gaan.

Somberheid is eindig

Depressiviteit en somberheid horen tot de in de psychologie best gekende klachten. In de jonge geschiedenis van het vak heeft het altijd ruim aandacht gekregen en de behandeltechnieken zijn veelzijdig, goed getest en met uitstekende resultaten.

Hulp bij depressie

Kan ik wel geholpen worden? Jazeker. Om te beginnen kunnen wij je helpen inzicht te krijgen in wat een depressie precies is. Voor veel mensen is dat al heel waardevol en biedt het mogelijkheden zelf aan de slag te gaan. Ook voor jou bestaat een methode die werkt. Wij stemmen de behandeling daarom niet alleen af op je klacht, maar vooral op jou.

Doe een depressie test

Misschien twijfel je of je gewoon somber bent en of je wel naar psycholoog moet gaan. Doe de depressie test op Psyned, je krijgt gelijk de uitslag waar je mogelijk iets aan hebt.

Contact – meer weten over depressie en behandeling?

Herken je jezelf of heb je een vraag? Bel dan voor een afspraak naar 030 – 227 00 90 of stuur even een mail naar Psycholoog Nieuwegein.